piątek, 20 lutego 2015

Pomarańczowy krem jaglany

W moich śniadaniach zapanowała ostatnim czasem cytrusowa rewolucja - banany całkowicie wyparte zostały przez grejpfruty i pomarańcze. Być może to wyraz narastającej tęsknoty za latem i słońcem, na szczęście wiosna coraz bliżej, coraz bliżej do świeżych truskawek, malin, czy zerwanej z ogródka mięty ;) Póki co korzystam z zapasów zgromadzonych w zamrażarce i słoiczkach, a także z tego co akurat można kupić w sklepie - ostatnim czasem o poranku zajadam się więc coraz częściej grejpfrutową owsianką i pomarańczowym kremem jaglanym :)

Pomarańczowy krem jaglany
Składniki na 1 porcję:
60 g kaszy jaglanej
150 g czerwonych pomarańczy
100 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka stewii

wartość energetyczna 1 porcji: ok. 340 kcal
B: 12,3 g T: 5,7 g W:59 g

Kaszę jaglaną ugotować, przestudzić. Dodać wyfiletowany miąższ pomarańczy, jogurt oraz stewię, całość dokładnie zblendować. Odstawić na co najmniej pół godziny, żeby krem zgęstniał.


8 komentarzy:

  1. To musi być przepyszne, a Twoją grejpfrutową owsiankę KOCHAM!!! <3 Umieściłam ją nawet na moim blogu, którego założyłam parę dni temu...
    :D :D :D
    http://grapefruitjuicesour.blogspot.com/2015/02/3-comfort-food.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ooo, bardzo mi miło! Powodzenia w blogowaniu!:)

      Usuń
  2. Cudowna, muszę zrobić, wszystkie składniki mam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Już same zdjęcia wyglądają przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Inspirujesz kobieto !!:-) pysznie

    OdpowiedzUsuń