Nie ukrywam tego, że jestem zagorzałą wielbicielką owsianki.Myślę, że mogłabym jeść ją codziennie na śniadanie, bo przecież można przyrządzić ją na tyle różnych sposobów, że chyba nigdy mi się nie znudzi. Jednocześnie muszę jednak podkreślić, że jestem wielbicielką owsianki gotowanej na mleku. Chociaż wiem, że wokół picia mleka krążą różne teorie, owsianka i kawa to dwie rzeczy, których bez mleka sobie po prostu nie wyobrażam. Gdybym jednak z jakichś względów musiała z niego zrezygnować, uratowałby mnie właśnie ten przepis :)
Składniki na 1 porcję:
50 g płatków owsianych
200 ml wody
opakowanie serka wiejskiego (150g)
1 łyżeczka cynamonu
pół łyżeczki stewii
100 g jabłek
15 g miodu
wartość energetyczna 1 porcji: 431,1 kcal
Owsiankę ugotować na wodzie z dodatkiem cynamonu i stewii. Przełożyć do miseczki, dodać serek wiejski. Jabłko pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i lekko poddusić na małym ogniu. Pod koniec dodać miód i dokładnie wymieszać. Jabłka przełożyć do owsianki i gotowe :)
zgadzam się - owsianka to królowa wśród śniadań! bardzo ciekawy pomysł na podanie :)
OdpowiedzUsuńmniam... taki troszkę smak jesieni :)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście trochę tak, ale pogoda dzisiaj też jakaś taka jesienna :(
Usuńuwielbiam tak rozpoczynać dzień! z wiejskim i jabłkami jest wyjątkowa :)
OdpowiedzUsuńkupiłaś mnie tą owsianką :)
OdpowiedzUsuńMiło mi to słyszeć! ;)
Usuń